Ξεχωριστές δράσεις

Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς φορείς η Ομάδα Τέχνης Πάροδος σχεδίασε και εξακολουθεί να σχεδιάζει ποικιλόμορφες εκδηλώσεις (σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους) λαμβάνοντας πάντα υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους διαφορετικούς στόχους των εκάστοτε συνεργαζόμενων φορέων.

Επισκεφτείτε τη σελίδα των Συνεργατών μας για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τις συνεργασίες και τις ειδικές δράσεις μας.


Από το πλήθος των δράσεων που έχουμε διοργανώσει στο πέρασμα του χρόνου ειδική αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στις εξής εκδηλώσεις:

 

Μάρτιος 2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων με τίτλο "Ο Μάρτιος μήνας βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία", η Ομάδα Τέχνης Πάροδος διοργάνωσε εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα, η οποία παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της  Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Από το θεατρικό εργαστήρι της Ομάδας Τέχνης Πάροδος παρουσιάστηκε σκηνικό δρώμενο με τίτλο «Το αυγό»βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Εύας Βακιρτζή.

 

Μάιος 2014

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της παράδοσης των «Πράσινων σημαιών» σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία της Φύσης στο Μουσείο Μπενάκη (επί της οδού Πειραιώς), η Ομάδα Τέχνης Πάροδος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

 

Νοέμβριος 2013

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, στο αμφιθέατρο 984 στο Γκάζι, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος σχεδίασε και παρουσίασε σε συνεργασία με μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας σύντομο σκηνικό δρώμενο εστιασμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου ζώου.

 

Μάιος 2009

Στο πλαίσιο της ημερίδας αφιερωμένης στο λογοτεχνικό έργο της συγγραφέως Μάρως Λοΐζου που οργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος έλαβε τιμητική πρόσκληση για να παρουσιάσει σκηνικό δρώμενο βασισμένο στο έργο της Μάρως Λοΐζου «Το θαύμα του κόσμου», στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου.

 

Νοέμβριος 2004

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στο Κάιρο η Ομάδα Τέχνης Πάροδος παρουσίασε στο Ανοιχτό Θέατρο της Όπερας του Καΐρου ένα σκηνικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι της Μάρως Λοΐζου «Η πεταλούδα που δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεσή της» στην ελληνική και στην αραβική γλώσσα. Το κείμενο μεταφράστηκε στην αραβική γλώσσα από τον Γιάννη Μελαχρινούδη και την παρουσίαση παρακολούθησαν Έλληνες και Αιγύπτιοι μαθητές.


Δείτε επίσης

 

.