Ιστορικό

 • Περίοδος 1994
  Περίοδος 1994
  Λήξη του σκηνικού δρώμενου με αφορμή ένα λαϊκό παραμύθι από το Καστελόριζο
 • Περίοδος 1996
  Περίοδος 1996
  Λήξη της θεατρικής συνάντησης που οργάνωσε η Πάροδος στην Αθήνα με προσκεκλημένους μέλη της παιδικής θεατρικής ομάδας του "Κέντρου Ανθρώπινου Νου της Τεχεράνης".
 • Περίοδος 1997
  Περίοδος 1997
  Αυτοσχεδιασμοί στη σκηνή με αφορμή το κείμενο της Μάρως Λοΐζου "Η πολιτεία του βυθού" παρουσία και της συγγραφέως
 • Περίοδος 2001
  Περίοδος 2001
  Λήξη του σκηνικού δρώμενου της εφηβικής ομάδας με θέμα "Απρόοπτα επί σκηνής"
 • Περίοδος 2005
  Περίοδος 2005
  Αναμνηστική φωτογραφία μελών και φίλων της Παρόδου από τη βράβευσή της για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας από τον "Κύκλο του Παιδικού Βιβλίου" .

 

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1976 από τον Λάκη Κουρετζή (παιδαγωγό, σκηνοθέτη και εισηγητή του θεατρικού παιχνιδιού) και από μια ομάδα νέων τότε καλλιτεχνών, φοιτητών και εργαζομένων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από το θέατρο και τις τέχνες.

Από τα πρώτα της βήματα η Πάροδος με βασικό εισηγητή τον Λάκη Κουρετζή ασχολήθηκε με την οργάνωση των πρώτων βιωματικών σεμιναρίων για το θεατρικό παιχνίδι σαν συνέχεια των θεατρικών παιχνιδιών με παιδιά.

Μέχρι το 1993 η Ομάδα Τέχνης Πάροδος παρουσίασε στη σκηνή αρκετά θεατρικά έργα για ενήλικο κοινό, ενώ οργάνωσε πλήθος δράσεων θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, καθώς και βιωματικών σεμιναρίων επικεντρωμένων στο θεατρικό παιχνίδι.

Από τα πλέον ενεργοποιημένα μέλη της πρώτης δεκαπενταετίας της Παρόδου, τα οποία μάλιστα επί πολλά χρόνια διετέλεσαν και εκλεγμένα μέλη σε διοικητικά συμβούλια της ομάδας, ήταν οι: Λάκης Κουρετζής, Παντελής Τσολάκος, Γεράσιμος Παπανδρέου, Αντώνης Περπινιάς, Γιάννης Τουλούπας, Μάγκυ Μοντζολή, Στέλιος Ράικος, Θανάσης Κουκουβίστας, Θοδωρής Σφυρής, Αθηνά Κοχλύδου και Ηλίας Πίτσικας.

Η Πάροδος από το 1993 έως και σήμερα συνεχίζει τη δημιουργική της δράση, επικεντρωμένη στην ψυχαγωγία και στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων διά μέσου του θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. Στην πράξη αποτελεί μία δημιουργική ερασιτεχνική πρωτοβουλία που με συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζει να δραστηριοποιείται και να είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος έχει τη μορφή ενός καλλιτεχνικού φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έδρα της την Αθήνα. Το συντονισμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Ηλίας Πίτσικας σε συνεργασία με μία διευρυμένη ομάδα εμψυχωτών, συνδυάζοντας με έναν δημιουργικό τρόπο τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουν οι παλαιότεροι εξ’ αυτών με τον ενθουσιασμό των νεότερων.

 


Δείτε επίσης

 

.