Ημέρες χαράς και δημιουργίας στο Κάιρο

Ημέρες χαράς και δημιουργίας στο Κάιρο με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, τραγούδι, χορός, δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, και φυσικά πολύ παιχνίδι είχαν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στην Αχιλλοπούλειο Σχολή του Καΐρου με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος.

Το Σάββατο στις 6/5/2017 στις 12.30 στη φροντισμένη αίθουσα εκδηλώσεων της Αχιλλοπουλείου Σχολής στο Κάιρο, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και οι μαθητές του εκεί ελληνικού δημοτικού σχολείου με μεγάλο ενθουσιασμό παρουσίασαν σειρά καλλιτεχνικών στιγμιότυπων σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητικές δημιουργίες ήταν το αποτέλεσμα των τετραήμερων εκδηλώσεων που οργάνωσε η Ομάδα Τέχνης Πάροδος από τις 3/5 ως τις 6/5/2017. Τα μέλη της ομάδας που επισκέπτονται τακτικά τις ελληνικές κοινότητες της Αιγύπτου, με κέφι και ενθουσιασμό εμψύχωσαν πλήθος διαδραστικών εκδηλώσεων, προσαρμοσμένων στις διαφορετικές ηλικίες των μαθητών έχοντας σαν βάση το παιχνίδι, το τραγούδι, τον χορό, το θέατρο και την οπτικοακουστική δημιουργία.

Η ερμηνεία τους στο τραγούδι «Ο βάτραχος» σε στίχους του συγγραφέα κυρίου Χρίστου Παπαδόπουλου, διευθυντή σήμερα του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, οι μικρής διάρκειας ταινίες «Οδοιπορικό των τετραήμερων εκδηλώσεων» και «Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με χιούμορ», μαζί με τη χορογραφία των μεγαλύτερων κοριτσιών και το θεατρικό δρώμενο των μικρότερων μαθητών με τίτλο «Γλάροι και ψαράδες» (σε στίχους της Μαρίας Μενεγάκη) κέρδισαν το ενδιαφέρον και το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων και έδωσαν ξεχωριστή χαρά στα παιδιά.

Από μέρους της Παρόδου ο Ηλίας Πίτσικας που συντόνισε το όλο πρόγραμμα ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και τους εκπαιδευτικούς για την πρόσκληση και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και το ζωηρό τους ενδιαφέρον.

Από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος σε ρόλο εμψύχωσης συμμετείχαν οι: Γιάννης Σφυρής (μουσικός), Σοφία Δράκου (δασκάλα χορού), Δημήτρης Καρατζάς (μουσικός) ο οποίος μαζί με τον φοιτητή Λεωνίδα Τσαγανό δημιούργησαν τις δύο ταινίες μικρής διάρκειας, Ελένη Καλογιάννη (εκπαιδευτικός) και Νιόβη Ρέλλα (φοιτήτρια).


Φωτογραφίες

 

.