Το αυγό

Ομάδα Τέχνης Πάροδος, Το αυγό

"Το αυγό" από το θεατρικό εργαστήρι της Ομάδας Τέχνης Πάροδος

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος τον Μάρτιο του 2015 συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Ο Μάρτιος μήνας βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία». Κεντρικός στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα της πόλης μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος διοργάνωσε εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα, η οποία παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Μαρασλείου. Αναλυτικότερα, η ομάδα μαθητών γυμνασίου και φοιτητών-μελών του θεατρικού εργαστηρίου της Ομάδας Τέχνης Πάροδος, παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Το Αυγό», στηριγμένο στο ομότιτλο παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο της Εύας Βακιρτζή (Εκδόσεις Πατάκη).

Το βιβλίο προσεγγίζει το θέμα του αυτισμού και επιχειρεί να γνωρίσει το φαινόμενο στους μικρούς αναγνώστες. Από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία έχει η εκπαιδευτικός Σίσσυ Μπλυμάκη, τη μουσική έγραψε ο μουσικός Γιάννης Σφυρής και την κίνηση επιμελήθηκε η δασκάλα χορού Σοφία Δράκου. Στις ερμηνείες εμφανίζονται τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου της Ομάδας Τέχνης Πάροδος: Χάρης Δάβος, Αθηνά Μακρή-Ζαφειρίου, Φλώρα Μαναβή, Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Γιάννης Σαμιώτης, Μαρία Σαχά, Μιχάλης Σαχάς και Λεωνίδας Τσαγανός.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης χορευτικό δρώμενο από ομάδα εφήβων με αυτισμό, εκπαιδευομένων στο ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, με τίτλο "Αισθανόμαστε τη μουσική και χορεύουμε ... με το δικό μας τρόπο. Δεχτείτε τον. Δεχτείτε μας". Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις με θέμα τον αυτισμό από ειδικούς ψυχολόγους.

 (Έτος παρουσίασης: 2015)


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σίσσυ Μπλυμάκη

Μουσική: Γιάννης Σφυρής

Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Δράκου

Τεχνική υποστήριξη: Άγγελος Γεωργόπουλος

Ερμηνείες: Χάρης Δάβος, Αθηνά Μακρή - Ζαφειρίου, Φλώρα Μαναβή, Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Γιάννης Σαμιώτης, Λεωνίδας Τσαγανός, Μαρία Σαχά και Μιχάλης Σαχάς


Φωτογραφίες

.