Ταξίδι με το Καράβι των Χριστουγέννων

"Ταξίδι με το Καράβι των Χριστουγέννων", με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

"Ταξίδι με το Καράβι των Χριστουγέννων", με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για ένα "Ταξίδι με το Καράβι των Χριστουγέννων"! 

Στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ,  η Ομάδα Τέχνης Πάροδος μας μεταφέρει σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον με πετάγματα γλάρων, κινήσεις πολύχρωμων ψαριών, μεγάλα κύματα που προκαλεί μια φάλαινα φυσητήρας και ένα σαλάχι σε ρόλο φύλακα του βυθού. Η Δάφνη, η ηρωίδα του παραμυθιού, ταξιδεύει μ’ ένα μικρό καράβι σε έναν μακρινό τόπο. Με  τη βοήθεια ενός ιππόκαμπου ξεπερνάει  θαλασσινά εμπόδια και φτάνει λίγο πριν από το στολισμό του γιορτινού καραβιού για να οργανώσει μαζί με τους φίλους της, τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όλα τα παιδιά-θεατές, συμμετέχουν στο θεατρικό «ζύμωμα» μιας μεγάλης βασιλόπιτας και διασκεδάζουν με ένα αυτοσχέδιο θαλασσινό καρουσέλ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή μας στις γιορτινές εκδηλώσεις του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, δείτε εδώ.


Συντελεστές

Σχεδιασμός και σκηνοθεσία: Ηλίας Πίτσικας

Κείμενο και στίχοι τραγουδιών: Χριστίνα Ανδρικοπούλου

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σφυρής

Χορογραφίες: Σοφία Δράκου

Κατασκευές μασκών και οργανισμών της θάλασσας: Μάρθα Τζαβάρα

Κατασκευή βάσης θεατρικού καραβιού και άξονα καρουζέλ: Μιχάλης Λαγκουβάρδος

Ερμηνείες:

  • Δάφνη: Βαρβάρα Μήτση
  • Αλογάκι της θάλασσας: Ελένη Βασιλονικολού
  • Αφηγητές: Χριστίνα Ανδρικοπούλου και Γιάννης Μπρουκλόγιαννης
  • Γλάροι: Αριάδνη Κουρεμένου, Αναστασία Σαμαρτζή, Ελισάβετ Αργυροπούλου
  • Σαλάχι: Νιόβη Ρέλλα
  • Ναύτης: Λεωνίδας Τσαγανός
  • Μουσική συνοδεία: Γιάννης Σφυρής (πιάνο), Γιώργος Μενεγάκης (κιθάρα,φωνή), Δημήτρης Καρατζάς (τρομπέτα, καχόν, φωνή) και Αλέξανδρος Φαρρής (πιάνο).

Φωτογραφίες

 

.