Πειραματικό Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος από τη σχολική περίοδο 2012 έως και σήμερα έχει αναπτύξει μία πολύ ενδιαφέρουσα επικοινωνία με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου της Μαρασλείου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Με το κλείσιμο κάθε ετήσιας συνεργασίας οδηγούμαστε μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μικρής διάρκειας σκηνικά αποτελέσματα με θεατές τους γονείς και μαθητές από τάξεις του Πειραματικού Γενικού Σχολείου. Οι συναντήσεις θεατρικού παιχνιδιού καθώς και οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα μέσα στο Μαράσλειο.

Για την σχολική περίοδο 2014-2015 ολοκληρώσαμε τις συναντήσεις μας με τις μαθητικές ομάδες του Ειδικού Σχολείου, παρουσιάζοντας ένα σκηνικό δρώμενο με αφορμή την ιστορία του Θησέα και του Μινώταυρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Παράλληλα την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, το θεατρικό εργαστήρι της Ομάδας Τέχνης Πάροδος, που αποτελείται από μαθητές γυμνασίου και μέλη της Ομάδας, συμμετείχε σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το σκηνικό δρώμενο με τίτλο «Το Αυγό», στηριγμένο στο ομότιτλο παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο της Εύας Βακιρτζή (Εκδόσεις Πατάκη).

Συνολικά η πιο πάνω προσπάθεια οργανώνεται μέσω της συνεργασίας της Εκπαιδευτικής ομάδας του Ειδικού Σχολείου της Μαρασλείου Σχολής, του διευθυντή κυρίου Κασιανού Παναή και της Ομάδας Τέχνης Πάροδος.

 


Δείτε επίσης

 

.